Banánkenyér kardamom illóolajjal
A banánkenyér tökéletes módja a túlérett banánok felhasználásának, lásd alább az egészséges receptünket és azt, hogyan építettük be a kardamom finom ízét!
Hozzávalók:
• 85 g méz vagy juharszirup
• 125 g édesítetlen almaszósz
• 3 érett banán, pürésítve
• 1 tojás, felverve
• 180 g édesítetlen vaníliás mandulatej
• 4 csepp Kardamom illóolaj
• 4 csepp Fahéj illóolaj
• 180 g teljes kiőrlésű liszt
• 80 g zabpehely
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 ⁄4 teáskanál só
• 65 g pekándió, durván aprítva
• 85 g csokidarabok, mazsola vagy más aszalt gyümölcs
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180°c-ra.
Keverd össze egy nagy tálban a mézet, az almaszószt, a banánt, a tojást, a mandulatejet, valamint a kardamom és a fahéj illóolajokat.
Külön közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a zabot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Keverd össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal, amíg össze nem áll. Add hozzá a pekándiót és a csokidarabokat vagy az aszalt gyümölcsöt.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 60 percig, vagy amíg a kalács közepébe helyezett fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Vedd ki a kenyeret a sütőből, és tedd egy dróttartóra hűlni. Szeleteld fel és élvezd melegen vajjal vagy a kedvenc lekvároddal.
Ha szeretnél illóolajos sütit, kávét, teát is kóstolni, és érdekelnek az aromaterápia alapjai, várlak szeretettel egy személyes, ingyenes aromazsúromra!
Itt találod az időpontokat és a helyszíneket >>>