Aromaterápia otthon - lépésről lépésre

Aromaterápia otthon -
lépésről lépésre
ingyenes e-mail tanfolyam >>>

Aromavizek, virágvizek arrow Citromfűvíz adagolópumpával (Panarom) 200ml
Citromfűvíz adagolópumpával (Panarom) 200ml
Cikkszám: CITVIZ200
Ára: 2 159 Ft

A citromfűvíz (Melissa officinalis) 100%-os tisztaságú aromavíz – külsőleg gyulladáscsökkentő, minden bőrtípusra megfelelő, segíti a bőr normál működését.

Kisbaba fürdővizébe is tehető 5-10 ml, ha nyugtalan, ha hasgörcsei vannak, vagy ha nem jól alszik. Illóolaj párologtatóba is tehető.

Belsőleg felnőtteknek ivókúrával is alkalmazható. Vérnyomáscsökkentő, antidepresszáns, szorongásoldó. Álmatlanságra is nagyon jó.

Másfél liter vízbe 10 ml aromavizet lehet keverni
(ez egy napi adag), és azt 3 hétig minden nap megiszogatni. Majd egy hét szünet következik, és újra még kétszer ezt megcsinálni. Túladagolni nem lehet, mert olyan keserű lesz, hogy akkor már nem is esik jól. Az ivókúrához a virágvizet pedig aszerint kell kiválasztani, hogy milyen problémát is szeretnénk megoldani vele.


Mi is az az aromavíz?

Az aromavíz valójában az illóolaj-készítés mellékterméke.

A leggyakrabban lepárlással készül az illóolajok nagy része: vagyis vízgőzt eresztenek rá a különböző növényi részekre, virágokra, levelekre, ez a forró gőz kioldja a növényekből az aromát. Majd amikor kis csöveken elkezdik lehűteni a vizet, fokozatosan szétválik a víz és az illóolaj.

Ez a víz is - ami tulajdonképpen tényleg a melléktermék - megtelik a gyógynövény értékes hatóanyagaival, de sokkal gyengédebb, mint az illóolaj. Mindenki használhatja, de legfőképpen babáknak, gyerekeknek és a legérzékenyebb bőrűeknek inkább ez ajánlott. Párologtatni is lehet, és csecsemőknél inkább ezt érdemes bőrápolásra használni vagy az illóolaj párologtatóba tenni.

Nincs készleten, szállítási idő kb. másfél hét.

Fogyasztói vélemények:

Még senki sem írt véleményt erről a termékről.
Kérlek, jelentkezz be és írj egy véleményt.